Seilingsområder

Seilingsområde: Jomfruøyene

Selv om start og stopp for kurset er på østsiden av Puerto Rico, er det Jomfruøyene som er seilingsområdet vårt.

Vi snakker om tre grupper av øyer som alle henger sammen geologisk og geografisk. De første vi kommer til er de såkalte Spanske Jomfruøyene (Vieques og Culebra) som hører til Puerto Rico, som igjen er en del av det amerikanske samveldet. Dette er også grunnen til at det er amerikanske bestemmelser som gjelder med hensyn til  innklarering og utklarering.

cropped-dreamstime_m_19009241.jpg

Dernest har vi de Amerikanske Jomfruøyene (USVI) som bl.a. omfatter de tidligere danske koloniøyene St. Croix, St. Thomas og St. John. Disse øyene hører også under USA, men likevel delvis selvstyre.

caribbean-1504584 diving-694611_1920

Til sist har vi de Britiske Jomfruøyene (BVI), som historisk sett er regnet som de egentlige Jomfruøyene. Disse øyene hører inn under Storbritannia, dog uten å tilhøre EU. BVI er nok de mest spektakulære av Jomfruøyene, og det blir også tydelig når vi ser hvor mange båter som seiler i disse farvannene samtidig. Myndighetene har derfor de fleste steder lagt ut moringer og bøyer gjestende båter må fortøye til for å redusere slitasjen på havbunnen som følge av ankring. På BVI må vi også ha en såkalt Cruising Permit for tre dager. Denne tillatelsen samt avgifter for bøyer må vi spleise på, men disse utgiftene er ganske lave.

underwater-fish-1686604_1920 beach-1510250_1920 turtle-863336_1280

Når det gjelder hvor vi havner hver dag, er dette noe skipper beslutter på bakgrunn av vær, vind og deltakernes behov og ønsker. Det vil uansett bli mer enn nok seiling og båthåndtering for alle, og det er bare å glede seg til en fantastisk og lærerik seilferie med innlagt kurs!!

Kartet viser en mulig seilplan, men dette er altså kun et eksempel:

 

StyrefartLogo

rs_sjoredningsskolen_logo_100-e1479231801651

%d bloggere liker dette: