Om Styrefart

Skjeggestad Styrefart ENK ble etablert i 2011 av Per Arne Skjeggestad med tanke på å drive kurs og undervisning i fritidsbåtsektoren.

Styrefart er basert i Fredrikstad, som også er S/Y Eskalope’s hjemmehavn.

Kursene vi hadde i Karibia er arrangert og gjennomført av entusiastiske langturseilere som selv har krysset Atlanteren på egne båter, samt erfaring fra regattaseiling og kursvirksomhet. Kursene bidrar til å holde liv i drømmen om å kunne drifte en båt i Karibia og andre eksotiske seilområder, og samtidig kunne være med å inspirere andre til å kaste seg ut i eventyret!

I skrivende stund (2019) er det likevel slik at både båt og mannskap er hjemme i gamlelandet, nærmere bestemt Isegran i Fredrikstad. I nærmeste framtid blir det derfor kurs og eksaminering i hjemlige farvann. Jeg jobber imidlertid med muligheten av å arrangere seilkurs med mulighet for eksaminering i ICC på Kanariøyene vinteren/våren 2019 dersom det blir etterspørsel.

PASmedSekstant  

Per Arne Skjeggestad er utdannet lærer, Fritidsskipper D5LA og innehar bl.a. IMO60 (STCW VI 1-4), ROC, MCA/RYA Yachtmaster Ocean med kommersiell påtegning, samt CEVNI.

Per Arne har holdt en lang rekke Båtførerkurs, SRC-kurs (VHF), seilkurs og ICC-kurs, samt sikkerhetskurs for D5L. Han blir ofte leid inn som eventskipper og deliveryskipper.

Per Arne har tilbakelagt nærmere 40000 nautiske mil over hav og langsmed kyster på såvel egen som andres kjøl (se f.eks. eskalope.no), og vært aktiv regattaseiler i mange år. CV’en inneholder bl.a. seire Skagen Race, TwoStar og Hollænderen, samt deltakelse i to VM i IOD. Han er aktiv i Fredrikstad seilforening, der han også har vært formann. Han er i tillegg kretsdommer i Norges seilforbund.

Per Arne er ansvarlig for å arrangere samtlige kurs i regi av Styrefart og vil personlig være skipper/instruktør på de fleste kursene.

I tillegg er kone Lone med på enkelte kurs for å tilrettelegge for en god kursopplevelse!

 

Nyhet! Styrefart har nylig innledet et samarbeid med Solbris Båtskole, som driver kurs i Fredrikstad på en 45 fots motorbåt.

Eksaminering til ICC og D5L-kursene arrangeres i samarbeid med Norsk Maritimt Kurssenter

nmks-logo-horisontal-2021


Bilder fra tokt og kurs:


Skjeggestad Styrefart ENK

V/Per Arne Skjeggestad

Damveien 1c

1672 Kråkerøy

Norge

Telefon: (+47) 90 59 23 23

Epost: post@styrefart.no

Organisasjonsnummer: 996 667 561

Bank DNB: 15032096317


Banner_trans

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: