Båtførerkurs med praksis

Tentativt:

Båtførerkurs med egen hånd på roret!

NB! Dette er et opplegg vi kun gjennomfører dersom vi får tilstrekkelig ønsker om det fra dere der ute!

Hvorfor i all verden betale mer for å ta noe jeg egentlig «ikke trenger»?

Alle som ferdes på sjøen ønsker å være så trygge som mulig. Et godt tilrettelagt kurs i både teori og praksis er den beste måten å skaffe seg  tilstrekkelig kunnskap og ferdigheter før sesongen, og et Båtførersertifikat er dessuten grunnlaget for å kunne ta eksamen til Internasjonalt båtførerbevis (ICC) uansett alder. Skal du f.eks. leie båt i utlandet, er ICC ofte blitt obligatorisk.

Du finner garantert mange Båtførerkurs både på nettet og nær der du bor som både er vesentlig billigere og hurtigere enn dette. Nettkurs, intensivkurs eller hva en velger å kalle det. Eksamensgaranti skal vi visstnok også lokkes med. Joda, mange får da også «lappen» i posten etter hvert, men hvor mye kan du egentlig om å ferdes på sjøen?

Som en slags motvekt mot dette, prøver vi i samarbeid med Solbris.net nå å arrangere et grundig Båtførerkurs over en hel helg. Her blir det 20 undervisningstimer med teori på et godt undervisningslokale i Fredrikstad, samt 4 klokketimers praksis ombord på enten en seilbåt eller en motorbåt inkludert i prisen!

Dette kurset går altså langt grundigere til verks, både når det gjelder teori og egne praktiske øvelser. VI er nok den eneste båtskolen som også tilbyr praktiske båtførerøvelser i et båtførerkurs! De praktiske øvelsene foregår i enten en 42 fots seilbåt eller en 45 fots motorbåt, alt etter hva du selv ønsker.

Kurset innebærer 4 timers teori fredag ettermiddag, 8 timer teori på lørdag, 4 timer teori søndag + 1 time teorieksamen. Deretter blir det 4 timer praksis i kursbåtene som avslutning søndag ettermiddag/kveld.

Praksisdelen er enten ombord i motorbåten M/Y Solbris eller i seilbåten i S/Y Eskalope!
Vi legger opp til at du faktisk skal få gjennomføre og prøve ut det du lærer i klasserommet!
Praksis består i å stå bak roret og føre båtene gjennom en rute som skal ta dere gjennom det meste av sjømerker og lykter og fyr! Dere får bruke topp moderne elektroniske navigasjonsmidler og dere får praktisk innføring i bruk av radar. Det blir seilas både i lys og mørke.
Du får 16 timer teori og 6 timer praksis.

Alt dette for kun kr 3950,- kroner inkl. lærebøker og 1. eksamen!

Vi er så sikre på kursutbytte at vi garanterer bestått eksamen. Skulle du mot formodning ikke bestå første gang, tilbyr vi ekstra individuell veiledning Skype. 2. gangs eksamensavgift betales dog av kunde (ca. kr 400,-).

Vil du også ha internasjonalt bevis (ICC) får du det med for en samlet pakkepris på kr. 5900,-. Eksaminasjon til ICC holdes på et senere tidspunkt i vårsemesteret, da den forutsetter bestått Båtførerprøve innen eksaminasjonen avlegges.

Kurset holdes i Fredrikstad v/minimum 10 påmeldte. Så da er det bare å melde seg på!

  

Selv om en ikke benytter seg av pakketilbudet denne gangen, vil det være mulig å avlegge eksamen i ICC (Internasjonalt båtførersertifikat) etter endt kurs og bestått Båtførerprøve. Når det gjelder ICC, koster vanligvis eksamen kr. 2990,-, og tar rundt tre timer pr kandidat. Kursdeltakere får imidlertid 20% rabatt på eksamen hos meg enten de velger å ta den umiddelbart eller på et senere tidspunkt. (Eksamen forutsetter at kandidaten innehar Båtførerbevis eller tilsvarende dokumentert kompetanse. Det er ikke nødvendig med ICC-eksamen for å få utbytte av kurset).

Kursboka er tilpasset undervisningsopplegget, og er inkludert i kursavgiften på dette kurset! Denne kan vi anbefale enhver skipper å ha i hylla uansett: https://www.engelsborgmedia.no/om-boka/ (Den er også til salgs fra Styrefart i Fredrikstad eller direkte ombord!)

 

Påmelding og info:

Beste hilsener

Per Arne Skjeggestad
Lærer/Instruktør/Daglig leder
D5LA, ROC, MCA/RYA Yachtmaster Ocean, STCW 2010 commercial
Mobil: 90 59 23 23

%d bloggere liker dette: