Seilkurs 2019

Hva med et 2 dagers ICC seilkurs på tokt med S/Y Eskalope nå før sesongen starter? Jeg tenker å arrangere 2-dagers kurs enkelte helger i mars, april og mai litt etter som det er interesse for dette.

Kursene inneholder det man trenger å kunne til å ta eksamen i ICC (s.k. internasjonalt båtførerbevis). 3-dagerskurset vil inneholde flere praktiske øvelser og seiltrening. Det vil være mulighet til å avlegge praktisk og teoretisk eksamen til ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) ved en senere anledning til rabattert pris for alle tidligere kursdeltakere.

Kurset vil inneholde alt fra grunnleggende seilteori, seiltrim, navigasjon, nattseilas, godt sjømannskap, sjøveisregler, sikkerhet og nødprosedyrer, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og planlegging.

Kurset starter fredag ettermiddag kl 17:00 med introduksjon, planlegging og bunkring.  Tokt med undervisning til f.eks. Skjærhalden (overnatting) og kryssing over til Väderöarna eller Koster (overnatting) og tilbake til utgangspunktet i Fredrikstad søndag med ankomst ca. kl. 17:00.

Kursavgift for 2-dagers ICC-kurs er kr. 3990,-

Prisen inkluderer overnatting i båten inkl. dieselforbruk, havneavgifter, varme og kaffe. Når det gjelder mat og drikke for øvrig, så kjøper vi inn samlet og spleiser på dette. Spiser vi i land betaler alle for seg. Det er maks 1000 kr i tillegg. Tidligere erfaringer tilsier ca. 6-700 kr.

Det er plass til 4-5 deltakere, og det kan fort bli fullt. Ta kontakt om det er noe du lurer på!

Det vil være mulig å avlegge eksamen i ICC (Internasjonalt båtførersertifikat) etter endt kurs. Når det gjelder ICC, koster vanligvis eksamen kr. 2990,-, og tar rundt tre timer pr kandidat. Kursdeltakere får imidlertid 20% rabatt på eksamen hos meg enten de velger å ta den umiddelbart eller på et senere tidspunkt. (Eksamen forutsetter at kandidaten innehar Båtførerbevis eller tilsvarende dokumentert kompetanse. Det er ikke nødvendig med ICC-eksamen for å få utbytte av kurset).

Kursbok må kjøpes i tillegg, og denne kan vi anbefale enhver skipper å ha i hylla uansett: https://www.engelsborgmedia.no/om-boka/ (Den er også til salgs ombord)

NB! På grunn av stor pågang er enda et kurs gjort om til rent damekurs. Det betyr at vi nå kun har ett åpent kurs, nemlig 10. – 12. mai 2019. I skrivende stund (15/1-19) er det to ledige plasser på dette.

Ønsker du heller rent damekurs? Klikk her!

Påmelding og info:

Beste hilsener

Per Arne Skjeggestad
Lærer/Instruktør/Daglig leder
D5LA, ROC, MCA/RYA Yachtmaster Ocean, STCW 2010 commercial
Mobil: 90 59 23 23

 

%d bloggere like this: