OM STYREFART

Styrefart driver kurs og kompetanseutvikling for mannskap og førere av fritidsbåter.

Ved å tilby tjenester slik som seilkurs, ICC kurs og -eksamen, fritidskipperkurs og personlig trening, har vi som mål å gi hver deltaker øku forståelse av kontroll og sikkerhet i sin oppførsel som førere og mannskap. Styrefart arrangerer i tillegg regelmessig seilkurs eksklusivt for kvinner for å gi dem samme muligheter til utvikle egne ferdigheter som sine mannlige kolleger.

SI HEI TIL PER ARNE!

Mannen bak Styrefart, Per Arne Skjeggestad, er utdannet lærer, Leisure Skipper D5LA og innehar blant annet IMO50 (STCW VI 1-4), ROC, MCA / RYA Yatchmaster Ocean med kommersiell påtegning, og CEVNI. Han er også landsdommer i Norges Seilforbund (NSF).

Han har holdt en lang rekke sertifiseringskurs for nasjonalt småhåndverksskipperlisens, SRC-kurs (VHF), grunn- og mellomseilkurs og ICC-kurs, samt sikkerhetskurs for D5L. Han er av og til ansatt som arrangementsskipper og leveringsskipper.

Han har reist nesten 60 000 nautiske mil over hav og langs kyster på både egne og andre fartøy, og har vært aktiv regattaseiler i mange år. CV-en inneholder bl.a. seire i regionale kystregattaer som Skagen Race, TwoStar og Hollaenderseilasen, samt deltakelse i to verdensmesterskap i IOD. Han er aktiv i Fredrikstad seilforening, hvor han også tidligere har vært kommodør.

Som eier har han ansvar for å arrangere alle kurs i regi av Styrefart og vil personlig være skipper/instruktør på de fleste kurs.

lake-1915846_1920

VISJON

Styrefarts ambisjon er å gjøre fritidsbåttrafikken til en trygg og sikker aktivitet for alle sjøfolk gjennom formidling av kunnskap og ferdigheter. Eier ønsker på denne måten å bidra til å holde ulykkesstatistikken på et absolutt minimum. Håpet er at ingen som har tatt kurs på Styrefart skal være involvert i en båtulykke.

Et fokusområde er spesifikt å gi kvinner mulighet til å tilegne seg nødvendig kompetanse for å føre båt trygt og godt. Menn har historisk sett hatt en tendens til å ta kontroll og ikke latt kvinner komme til makten, så det er viktig for virksomheten å bryte med den mentaliteten.